Funktionärer till ESS

Vår deltävling genomförs av tradition på ett antal stigar i Änggårdsbergen och Slottsskogen. Vi har ingen möjlighet eller intention att stänga av områdena för allmänheten.

Vi behöver alltså lägga stor vikt vid markering och övervakning. Stigarna är långsträckta och utspridda över en ganska stor yta. För att kunna genomföra tävlingen så kräver detta att 30-tal funktionärer är på plats ute i skogen under tävlingsdagen söndagen den 15 april.

Vi hoppas även att så många funktionärer som möjligt är ute i Änggårdsbergen under lördagens (14/4)  träning. Dels för att bekanta sig med och testa tävlingssträckorna. Dels för att svara på frågor från tävlande och allmänhet.

Föreningen kommer även att ha ett tält uppsatt på Eklanda grusparkering under träningen. Här samlas alla funktionärer kl 15 på lördagen för mat och för att gå igenom gruppindelning, utrustning, tidplaner och regler.

Vi kommer även att dela ut årets funktionärs t-shirts samt lotta ut prylar från våra sponsorer. Nytt för i år är att vi som är funktionärer får egna nummerskyltar att fästa på cyklarna för att synas.

Alla funktionärer erbjuds (och rekommenderas) att gå en utbildning i första hjälpen (3/4 eller 5/4 kl 1815). Det är strålande viktigt att vi alla har koll på hur vi skall agera om en olycka inträffar.

På tävlingsdagen (15/4) hjälps grupperna åt att färdigställa tävlingssträckorna inför motionsklassens start kl 09. Eliten startar sist (kl 12) och väntas gå i mål runt kl 15.

Hör av er till Karolina  karolinak@yahoo.com) med intresseanmälan.

Vill ni dessutom hjälpa till att anlägga banorna inför tävlingen så snackar ni med Rickard onshore53@hotmail.com)