Omdragning av Preachers Flow

Publicerat

Hej,

Efter mycket jobb så har vi äntligen fått tillåtelse att påbörja stigunderhåll i Änggårdsbergen. Först ut är stigen Preachers Flow där vi de senaste veckorna har varit ute vid ett par tillfällen och arbetat. Här har  vi gjort en omdragning av den biten av stigen som korsar och går på grusvägen så att vi får mer stig och undviker skrämsel moment gentemot gående. Vi har också fyllt igen 7 stora surhål och ett par mindre.

Stort tack till alla er som har varit med och grävt! Vi kommer att köra ytterligare ett arbetspass på tisdag 4/6 klockan 18 och satsa på att fylla igen ytterligare något surhål. Vore jättekul och välbehövligt med mer hjälp då! Sen får stigen vara någon månad så ser vi hur den nya stigen sätter sig och vart vi måste lägga lite mer jobb på den. 

Starten på den nya stigen
En del av den nya stigen

Vi har även spärrat av den gamla dragningen med några stockar och försökt sprida ut lite mossa, barr mm för att få den att så snabbt som möjligt smälta in i naturen igen. Låt de stockarna ligga och ser du nån släpa undan dem så säg gärna åt dem varför. Skyltar kommer att komma upp under de närmsta dagarna.

/Edvin Mellergård

Stigvårdsgruppen, Göteborgs Stigcyklister