Delsjöområdet

Stora delar av Delsjöområdet är naturreservat och är indelat i två sammanhängande reservat som delas av kommungränsen Göteborg/Partille, se karta nedan. På Göteborgssidan heter reservatet Delsjöområdets naturreservat. På Partille sidan heter det Knipeflågbergens natturreservat.

Allmänna förhållningsregler: Utanför delarna som är naturreservat gäller allemansrätten. Inom naturreservatet är cykling tillåten sånär som på ett antal undantag i Delsjöområdets naturreservat.

Cykelförbud (se även bild nedan):

  • Den grusade nedfarten från Getryggen
  • 2,5km och 5km elljusspårslingorna runt Skatås
  • Vissa ridstigar
  • Ena badstranden vid Härlanda tjärn

Cykelförbud Delsjöområdet_2015Lila markering betyder cykelförbud, gul markering cykla långsamt och visa extra hänsyn (obs, förbudsmarkering vid Stora Delsjön stämmer ej längre.)

Sen 2016 finns det skyltar uppsatta vid södra delen av Delsjöarna (vid Delsjöbadet samt vid södra parkeringen mot E4:an) som visar att grusvägarna är GC-väg, dvs cykling är tillåten på dessa.

– Ansvariga:

  • Park& Naturförvaltningen Göteborg
  • Partille kommun
  • Mölndals kommun

– Kända platser med stigsabotage

– Delsjöområdet på Trailforkshttp://www.trailforks.com/region/delsjon/

Delsjöområdet mountain biking trails

MTB turer i Delsjöområdet

Vi har även valt ut ett antal turer som binder ihop stigarna i Delsjön till en fin runda. Rundorna går att köra precis som dem är, eller använda som grund för att skapa egna favoritrundor då det finns goda möjligheter att ta en avstickare och prova något nytt.

MTB spåret
I närheten av Skatås Motionscenter finns ett antal anlagda MTB spår samt en pumptrack där du kan finslipa tekniken. MTB spåren är av lite enklare karaktär än många av de andra stigarna i området.
Turen utgår från pumptracken och binder sedan ihop de olika MTB spåren med några avstickare på vanliga stigar.
https://www.trailforks.com/route/skatas-mtb-sparet

Delsjön classics
Starta vid parkeringen längst in på Virginsgatan och kör sedan denna fina runda som kommer ta dig genom stora delar av området när sjöarna på några av området mest klassiska stigar.
https://www.trailforks.com/route/delsjon-classics/

Furåstjärn rundan
Denna tur går inte inne själva Delsjöreservatet, men får ändå sägas tillhöra området. Parkering brukar finnas nere vid Ansgarskyrkan, trampa sedan upp för cykelbanan till starten av turen.
Denna tur går en liten bit ifrån de mest använda stigarna och innehåller flera fina utförslöpor på singletrack.
https://www.trailforks.com/route/furastjarn-rundan/